KRAAK & SMAAK (dj set)

Even voorstellen: Kraak & Smaak. Het Leidse producerstrio Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug. De eerste Kraak & Smaak 12"s en het debuutalbum 'Boogie Angst' in 2006 op het Britse label Jalapeno Records werden direct gretig ontvangen door funk-, lounge- en electronica-liefhebbers en internationaal bekende radio-dj's over de hele wereld, zoals BBC's Annie Nightingale and Pete Tong in Engeland en Jason Bentley van KCRW in de VS. In 2008 werd het tweede album, 'Plastic People' gereleased met daarop de hitsingle Squeeze Me, wat resulteerde in een live optreden in The Jimmy Kimmel Show, één van de populairste late night entertainment tv shows in de VS. Ook werd Andre Maats 'flipbook'-video veelvuldig geroemd en opgepikt door Perez Hilton en Kanye West.

Naast het uitbrengen van eigen werk is er ook flink aan de weg getimmerd op het gebied van remixen, o.a. voor Mark Rae, Richard Dorfmeister, Fort Knox Five, Jamiroquai, Soul of Man, Junkie XL, Sam Sparro, All Good Funk Alliance, Maxwell, Don Diablo en Fedde Le Grand. Daarnaast zijn er geregeld dj gastmixen voor de radio gemaakt, zoals voor Annie Nightingale, Annie Mac and BBC 6.

Net terug van een maand lange dj tour in de VS afgelopen oktober zijn de mannen druk bezig in de studio met nieuw eigen materiaal en remixen voor anderen. Nieuwe single releases worden verwacht voor de komende maanden, een geheel nieuw album verschijnt in de loop van 2010.

Kijk op www.kraaksmaak.com voor meer info.

terugadres